Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes! Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief

Olah Raga

Dit is het aspect waarbij het zwaartepunt ligt op competitie/wedijver. Middels georganiseerde wedstrijden kunnen pesilat het faire tegen elkaar opnemen, de wedstrijd wordt geleid door een Wasit (scheidsrechter) en mede beoordeeld door een juri (jury). Er zijn 4 wedstrijdvormen namelijk:

  1. Tanding (Semi contact)  Sparwedstrijd met een protector om, hierbij moet er zoveel mogelijk punten worden gescoord. De wedstrijd duurt 3 rondes van 2 minuten
    .
  2. Tunggal (Solo loopvorm) is een individuele manier van wedijver. De pesilat moet een verplicht looppatroon lopen binnen de gestelde tijdstermijn van 3 minuten. De Jurus Tunggal is gedeeltelijk  ongewapend en gedeeltelijk gewapend (Tongkat, Golok)
     
  3. Ganda (duo gevechtsvorm) is een gevechtsvorm waarbij men zowel gewapend als ongewapende technieken aan de juri laat zien. Deze wedstrijdvorm is spectaculaire omdat er naast technieken ook de acrobatiek zeer gewaardeerd wordt.
     
  4. Regu (groep sloopvorm) is een loopvorm die als groep wordt uitgevoerd, hierbij gaat het natuurlijk erom om zo synchroon mogelijk te lopen. Ook deze jurus dient met te lopen binnen de welgestelde tijdstermijn van 3 minuten.